CANADA: Mitacs internships for Ukrainian students, PhD students and postdocs

Mitacs Globalink Research Internship (GRI) for students: apply by 22 September 2022

Програма Mitacs Globalink Research Internship – це міжнародна ініціатива для іноземних студентів з Австралії, Бразилії, Китаю, Колумбії, Франції, Німеччини, Гонконгу, Індії, Мексики, Тайваню, Тунісу, Великобританії, США та України для дослідницького стажування у Канаді.

У стажуванні можуть взяти участь українці, які навчаються на 3-му курсі бакалаврату денної форми навчання. Щороку з травня по вересень учасники, які пройшли відбір, проходять 12-тижневе дослідницьке стажування під керівництвом викладачів канадських університетів з різних наукових дисциплін: від інженерних, технічних і математичних до гуманітарних і соціальних наук.
Із переліку прикладних дослідницьких проєктів, який формують професори канадських університетів, ви обираєте від 3 до 7 проєктів, над якими хочете працювати.

Mitacs Globalink Research Award (GRA)

Програма дослідницьких грантів Mitacs Globalink Research Award (GRA) призначена для українців, які навчаються в магістратурі, аспірантурі, докторантурі або є постдокторантами.

  • Програма надає грант в $6000 CAD на дослідницьке стажування в університетах Канади.
  • Стажування триває 12–24 тижні і доступне для фахівців різних спеціальностей.

Для того, щоб взяти участь у програмі, необхідно самостійно знайти керівника проєкту серед професорів канадських університетів та разом подати прикладний дослідницький проєкт.

Mitacs Accelerate International, Apply anytime

Студенти будь-яких спеціальностей мають можливість отримати унікальний досвід та пройти оплачуване стажування у канадській компанії.

  • Розмір гранту – 15 000 канадських доларів.
  • Тривалість стажування – 4 місяці.
  • Формат стажування: робота над цікавими та практичними завданнями з професійної сфери стажера.

Щоб взяти участь у цій програмі, студент може або знайти професора, який потребує інтернів у конкретній галузі та запропонувати йому свою ідею дослідження, або ж обрати проєкт та запропонувати свою кандидатуру для реалізації вже існуючого дослідження.