Survey: Дослідження “Стан, професійні виклики та пріоритети українських науковців за кордоном”

Основна мета цього опитування – дослідити актуальні професійні проблеми, з якими стикаються науковці, які внаслідок військового вторгнення Російської Федерації 24 лютого 2022 року залишили Україну, а також проаналізувати пріоритети щодо заходів підтримки українських дослідників.

Результати опитування стануть обгрунтуваною підставою для планування заходів підтримки українських дослідників з боку закладів вищої освіти та науково-дослідних установ, а також різноманітних інституцій, що фінансують наукові дослідження, як у країнах їх тимчасового перебування, так і в Україні.

Ваша думка має значення!

Опитування проводиться на волонтерських засадах групою дослідників з ініціативної групи ScienceForUkraine, Інституту літературних досліджень Польської академії наук (IBL PAN), Центру міграційних досліджень Варшавського університету (CMR UW), Варшавського економічного університету (SGH) та Ради молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України (YSC).

Опитування є конфіденційним. У ході анкетування не збираються персональні дані, ані вимагається їх надання. Ваші відповіді матимуть анонімний характер. Отримані дані будуть використані лише у наукових цілях дослідницькою групою.